Besök finalen

Finalen är öppen för besökande klasser och allmänhet 21 och 22 mars. Inträde är gratis för alla föranmälda besökare. Under vintern kommer du att hitta ett anmälningsformulär för besökare på den här sidan.

Du som besökare kan rösta på Publikens pris, delta i en quiz med chans att vinna biobiljetter samt bli medlem i Unga Forskare. Här kan du läsa med om vad du får som medlem.

Öppna föreläsningar för klasser

Vi erbjuder gymnasieklasser att ta del av öppna inspirationsföreläsningar i samband med besöket på finalen. Vi har ett antal forskarföreläsare från Transfer.nu som är yrkesverksamma inom forskning och näringsliv. Vi erbjuder också ett pass för årskurs 1 och 2 om hur man lyckas med sitt gymnasiearbete, samt en scenpresentation av några finalister som berättar om hur de har genomfört sina gymnasiearbeten.

Klasser som anmäls till öppna föreläsningar behöver inte även anmäla sig via det vanliga besöksformuläret ovan, utan får automatiskt gratis inträde även till utställningen. Drop-in för enskilda besökare i mån av plats.

Schema 2018

Program för forskarföreläsningarna fylls på under hösten/vintern

21 mars10.10-10.50Lyckas med ditt gymnasiearbete! med Unga Forskare
 11.00-11.40Presentation av utvalda finalprojekt
 12.00-12.40Forskarföreläsning
 13.00-13.40Forskarföreläsning. Katarina Stensson, doktorand i kvantoptik på KTH: Kvantmysteriet. Hur kan Schrödingers katt vara både död och levande samtidigt? Vad är egentligen kvantfysik, och varför är det så svårt, till och med för vetenskapsmän och -kvinnor, att förstå? Tillsammans försöker vi hitta det bästa sättet att lösa de svåraste problemen vi träffar på, i vetenskapen och i vår vardag.
22 mars10.10-10.50Forskarföreläsning. AstraZeneca.
 11.00-11.40Forskarföreläsning

 

 

Hitta till Tekniska museet

För att åka till Tekniska museet (Museivägen 7) från Stockholm Central, ta buss 69 (mot Blockhusudden) eller 69K (mot Kaknästornet). Kliv av på hållplats Museiparken. I entrén finns representanter från Unga Forskare för att guida er vidare.

Passa gärna även på att se Tekniska museets övriga utställningar, mer information finns på Tekniska museets hemsida!