Världens chans för unga talanger inom naturvetenskap, teknik och matematik

 

På Utställningen Unga Forskare har du möjlighet att visa upp ditt projekt och tävla om priser och stipendieresor ut i världen till ett totalt värde av över en halv miljon kronor och samtidigt få en upplevelse för livet! Gymnasieungdomar från hela Sverige ställer ut med naturvetenskapliga, tekniska eller matematiska projekt som de gjort i skolan (exempelvis gymnasiearbete), i en sommarforskarskola, på fritiden eller på något annat sätt.

Nu är det ännu enklare att anmäla sig till Utställningen! Den första uttagningen sker helt digitalt. Du bara anmäler ditt projekt online. Därefter avgör vår jury vilka som kvalificerar sig till de nio semifinalerna runtom i landet. Anmäl dig idag via knappen till höger – en hög andel av alla anmälda projekt går vidare till semi. Inget att förlora alltså – enklare än såhär blir det inte att vara med och tävla!

3-10 mars anordnas semifinaler runtom i landet och de bästa projekten går vidare till den nationella finalen på Tekniska museet i Stockholm som hålls 26-30 mars. Under fem intensiva dagar får utställarna träffa juryn, gå på spännande studiebesök, lyssna på föreläsningar och delta i den traditionsenliga sittningen. Det hela avslutas med en prisceremoni på Tekniska museet då vinnarna presenteras. Alla som vill är dessutom hjärtligt välkomna att besöka Utställningen för att ta del av Sveriges häftigaste gymnasieprojekt.

Följ oss på Facebook så missar du inga viktiga nyheter och dessutom finns vi nu även på Instagram! Välkommen också att kontakta oss om du undrar något.

 

Vi har förenat och belyst unga talanger i mer än 50 år

Stiftelsen Unga Forskare (StUF) bildades 1963 av en rad organisationer med Tekniska museet i Stockholm och tidskriften Industria i spetsen. Stiftelsen heter nu Unga Forskare och har som syfte att utveckla ungas intresse för naturvetenskap och teknik. För ändamålet skapades Utställningen Unga Forskare, som sedan starten arrangerats varje år på Tekniska museet. Det praktiska arbetet sköts av en ideell arrangörsgrupp som arbetar året runt för att organisera utställningen. Utställningen Unga Forskare 2017 kommer att vara den 55:e i ordningen!

 

Nationella evenemangspartnersPartners

                                   

                                                        

Stiftelsen Bertil Wollerts stipendiefond                                                    

Wenner-Gren Stiftelserna                                               

       Gundel Cornelias stipendiefond för unga forskare

Semifinalsarrangörer

                                                       

                                      

 

Nationella partnersTack till

                                

 

Anmäl dig

Anmäl dig här!