Nå längre med ditt gymnasiearbete!

Utställningen Unga Forskare är Sveriges största utställning och tävling för gymnasieprojekt inom naturvetenskap, teknik och matematik. Det är en möjlighet för dig att ta ditt projekt ett steg längre. Alla projekt är välkomna – vi hjälper dig att lyckas bättre, ha roligare och bli klar tidigare. Nyhet! Nu är det ännu enklare att delta. Välj om du vill ladda upp din rapport, så långt du hunnit med den, eller skriva en enkel sammanfattning av ditt projekt.

 

Du som deltar får:

 

  • Feedback och tips från forskare inom ditt ämne

  • Nya vänner och roliga upplevelser

  • Förberedelse inför högskolan

  • Ett intyg, bra när du söker sommarjobb!

  • Chans att vinna priser och stipendier för 500 000 kr

Så går det till

Första nivån i Utställningen sker digitalt. Du anmäler dig genom att ladda upp ditt projekt på hemsidan (det behöver inte vara färdigt). Alla som anmäler sig får ett intyg. Vår jury tittar på ditt projekt och en hög andel går vidare till semifinal. Då får du visa ditt projekt i en monter under en dag på ett universitet eller science center, diskutera ditt projekt med forskare, träffa elever från andra skolor och ta del av roliga aktiviteter. På semin delar vi också ut priser och finalplatser.

En fjärdedel av projekten går vidare till finalen i Stockholm. Där tävlar du om fina stipendier och får upplevelser för livet. Finalen består av två utställningsdagar, jurymöte, studiebesök, föreläsningar, sittning och prisceremoni. Till finalen kommer Sveriges vassaste gymnasieprojekt så här får du med högt satta ambitioner mäta dig med de allra bästa! Efter finalen väntar resor, prispengar och en rejäl skjuts i din karriär som forskare eller specialist för dig som gjort ett riktigt framstående projekt!

Alla kan delta

Vi har inga inträdeskrav, och du behöver inte ha kommit fram till ett speciellt resultat eller ny upptäckt. Det enda som krävs är att du är intresserad, nyfiken och vill utveckla dig och ditt projekt! Du ska också:

 

  • Ha gjort ett projekt som berör naturvetenskap, teknik eller matematik (det får handla om andra ämnen också). Projektet kan du göra i skolan, på en sommarforskarskola, på fritiden eller på något annat sätt.
  • Gå på gymnasiet, och projektet ska vara utfört under gymnasietiden.
  • Ni kan vara mellan en och fyra elever i projektgruppen (är ni fler utser ni representanter). Kan eller vill du, men inte resten av din projektgrupp, vara med? Inga problem, du kan delta själv med ert projekt!
Nationella evenemangspartners

                                       

                                                           Stiftelsen Bertil Wollerts stipendiefond

 

Partners

                                                      

                                                                   

                   Stiftelsen Gundel Cornelia Babs stipendiefond för unga forskare

Semifinalsarrangörer

                                                                                 

                                                 

 

Nationella partnersTack till