Världens chans för unga talanger inom naturvetenskap, teknik och matematik

 

På Utställningen Unga Forskare har du möjlighet att visa upp ditt projekt och tävla om priser och stipendieresor ut i världen till ett totalt värde av över en halv miljon kronor och samtidigt få en upplevelse för livet! Gymnasieungdomar från hela Sverige ställer ut med naturvetenskapliga, tekniska eller matematiska projekt som de gjort i skolan (exempelvis gymnasiearbete), i en sommarforskarskola, på fritiden eller på något annat sätt.

Den första uttagningen sker helt digitalt. Juryn avgör vilka som kvalificerar sig till de nio semifinalerna runtom i landet. Sista anmälningsdag har passerat. Lycka till alla tävlande – nu börjar resan!

3-10 mars anordnas semifinaler runtom i landet och de bästa projekten går vidare till den nationella finalen på Tekniska museet i Stockholm som hålls 26-30 mars. Under fem intensiva dagar får utställarna träffa juryn, gå på spännande studiebesök, lyssna på föreläsningar och delta i den traditionsenliga sittningen. Det hela avslutas med en prisceremoni på Tekniska museet då vinnarna presenteras. Alla som vill är dessutom hjärtligt välkomna att besöka Utställningen för att ta del av Sveriges häftigaste gymnasieprojekt.

Följ oss på Facebook så missar du inga viktiga nyheter och dessutom finns vi nu även på Instagram! Välkommen också att kontakta oss om du undrar något.

 

Vi har förenat och belyst unga talanger i mer än 50 år

Stiftelsen Unga Forskare (StUF) bildades 1963 av en rad organisationer med Tekniska museet i Stockholm och tidskriften Industria i spetsen. Stiftelsen heter nu Unga Forskare och har som syfte att utveckla ungas intresse för naturvetenskap och teknik. För ändamålet skapades Utställningen Unga Forskare, som sedan starten arrangerats varje år på Tekniska museet. Det praktiska arbetet sköts av en ideell arrangörsgrupp som arbetar året runt för att organisera utställningen. Utställningen Unga Forskare 2017 är den 55:e i ordningen!

 

Nationella evenemangspartners

        

                               Stiftelsen Bertil Wollerts stipendiefond

 

Partners

                                          

                                      

                                                           

               Stiftelsen Gundel Cornelia Babs stipendiefond för unga forskare

Semifinalsarrangörer

                                                   

                                      

 

Nationella partnersTack till