Nå längre med ditt gymnasiearbete!

 

Genom Utställningen Unga Forskare har du möjlighet att ta del av inspirationsverktyg och hjälpmedel för att lyckas bättre med ditt gymnasiearbete – och dessutom bli klar snabbare! På hemsidan, och genom att besöka våra utställningar runtom i landet, kan du få projektidéer, exempel och mallar på hur du lägger upp och skriver ditt arbete.

Om du deltar i Utställningen Unga Forskare får du dessutom:

  • Ett intyg, som visar att du vill mer med dina studier. Det är bra för CV:t när du t ex ska söka sommarjobb
  • Feedback och tips från forskare inom ditt ämnesområde
  • Nya vänner och roliga upplevelser
  • Förberedelse inför högskolan
  • Chans att vinna priser och resestipendier till ett värde av 500 000 kr

Första deltagandenivån i Utställningen sker helt digitalt. Du skickar bara in ditt arbete till oss (projektet behöver inte vara klart). Alla som skickar in får ett personligt intyg. Vår forskarjury tittar på ditt projekt, och de flesta går därefter vidare till en av våra semifinaler: en utställning i februari – mars där du får chans att visa ditt projekt i en monter, diskutera ditt projekt med forskare, träffa nya vänner och ta del av en rolig och inspirerande dag på ett universitet eller science center. På semifinalen delar vi också ut priser, samt finalplatser.

Du som går vidare till den nationella finalen i Stockholm är med och tävlar om priser och stipendieresor ut i världen till ett värde av över en halv miljon kronor, och får samtidigt en upplevelse för livet, med nya unika kontaktnät och erfarenheter. Finalen består av fyra fullmatade dagar, med utställning på Tekniska museet, jurymöte, studiebesök, sittning och högtidlig prisceremoni. Till finalen kommer Sveriges allra vassaste och mest spännande gymnasieprojekt och gymnasiearbeten, så här har du som har högt satta ambitioner chans att mäta dig med de allra bästa!

Vem kan delta i Utställningen?

  • Alla kan delta. Vi har inga inträdeskrav, och du behöver heller inte ha kommit fram till något speciellt resultat eller t ex en ny upptäckt. Det enda som krävs är att du är intresserad, nyfiken och vill ta del av en givande och rolig upplevelse!
  • Du ska ha gjort ett projekt inom naturvetenskap, teknik eller matematik. Projektet kan du göra i skolan (t ex gymnasiearbetet), i en sommarforskarskola, på fritiden eller på något annat sätt
  • Du ska gå på gymnasiet, och projektet ska vara utfört under gymnasietiden
  • Ni kan vara mellan en och fyra elever i projektgruppen (är ni fler så utser ni representanter som deltar)

 

Följ oss på Facebook så missar du inga viktiga nyheter och dessutom finns vi nu även på Instagram! Välkommen också att kontakta oss om du undrar något.

Vi har förenat och belyst unga talanger i mer än 50 år

Stiftelsen Unga Forskare (StUF) bildades 1963 av en rad organisationer med Tekniska museet i Stockholm och tidskriften Industria i spetsen. Stiftelsen heter nu Unga Forskare och har som syfte att utveckla ungas intresse för naturvetenskap och teknik. För ändamålet skapades Utställningen Unga Forskare, som sedan starten arrangerats varje år på Tekniska museet. Det praktiska arbetet sköts av en ideell arrangörsgrupp som arbetar året runt för att organisera Utställningen. Utställningen Unga Forskare 2018 är den 56:e i ordningen!

 

Nationella evenemangspartners

        

                               Stiftelsen Bertil Wollerts stipendiefond

 

Partners

                                   

                                      

                                                           

               Stiftelsen Gundel Cornelia Babs stipendiefond för unga forskare

Semifinalsarrangörer

                                                   

                                      

 

Nationella partnersTack till