Anmälan till 40 -årsjubileét av Stockholm International Youth Science Seminar

SIYSS Seminariet 2016 kommer hållas 9 december i Aula Medica.

Anmälan är öppen mellan 12 september och 31 oktober.

Nu är anmälan öppen till den 40:e upplagan av Stockholm International Youth Science Seminar, vinterns vetenskapliga höjdpunkt för gymnasieungdomar!

SIYSS Seminariet 2016 kommer gå av stapeln den 9 december i Aula Medica vid Karolinska Institutet i Stockholm. Det kommer vara en dag fylld med presentationer och mingel av och med 25 av världens mest framstående unga forskare som uppvisar sina forskningsprojekt. I år är det SIYSS 40-årsjubileum, vilket kommer att uppmärksammas under seminariedagen. Ni är välkomna att fira med oss!

För att inspirera ytterligare kommer en spännande gästföreläsning med Cecilia Hertz, VD för rymddesignföretaget Umbilical Design, hållas under dagen. Umbilical Design utvecklar produkter för användning i rymden, men de tar även rymdtekniken ner till jorden genom innovativa lösningar i den svenska industrin. Exempel på rymdprojekt de har medverkat i är konstruktionen av en tänkt framtida bas på Mars, samt utformandet av en räddningsfarkost till den internationella rymdstationen ISS. Platser till gästföreläsningen reserveras i förhand genom att välja till det som alternativ i anmälningsformuläret.

Dagen kommer vara uppdelad i för- och eftermiddagsblock där föreläsningspass och mingel med forskarna ingår. Ni kommer i anmälan att få önska vilket block det är som ni helst vill vara med på. Vi kommer att bekräfta vilket block ni får i ett bekräftelsemail som vi skickar ut efter anmälningstidens slut. Bekräftelsemailet kommer även att innehålla mer information om seminariet tillsammans med lite användbara tips för dagen.

Nytt för i år är att vi kommer att kunna erbjuda en guidad tur där vi, tillsammans med er, besöker forskarnas montrar och pratar med dem om deras arbeten, hur de började intressera sig för forskning, vad de tycker är roligt inom vetenskap med mera. Ni anmäler intresse för detta i anmälningsformuläret nedan.

Anmälan till SIYSS Seminariet 2016 stänger den 31/10, men det är först till kvarn som gäller. En anmälan till SIYSS 2016 är gratis, men bindande och alltså inte preliminär. Vid eventuellt förhinder erfordras en avgift på 870 kr.

Till anmälan: https://goo.gl/forms/ZPrNMsXUwH13Qw1t2

Skulle några frågor dyka upp är ni alltid välkomna att kontakta oss påsiyss.seminarium@ungaforskare.org. Vi ser fram emot att välkomna er i december!

Med vänliga hälsningar, Arrangörsgruppen för SIYSS 2016