25 av världens främsta unga forskare samlas under Nobelveckan

 

SIYSS är ett årligt arrangemang där 25 av världens främsta unga forskare bjuds in till Stockholm för att ta del av ett unikt program under Nobelveckan i december. Det anses idag vara ett av vetenskapsvärldens mest prestigefyllda arrangemang för unga forskare mellan 18-25 år och alla deltagare har blivit utvalda för sin framstående forskning på internationella vetenskapstävlingar, eller av topprankade universitet.

 

Under SIYSS Seminariet den 9 december presenterar deltagarna sina prisbelönta forskningsprojekt för 1500 gymnasieelever, med syftet att inspirera till en framtid inom naturvetenskap och teknik. Deltagarna har även förmånen att närvara vid utdelningen av Nobelpriset och Nobelbanketten, vilket avslutar deras unika vistelse i Stockholm.
For information about the seminar in English as well as information for participants and prospective or currently affiliated organizations, please click on ”in English”

 

SIYSS Seminarium 2016 och 40 – årsjubileum 

SIYSS Seminariet 2016 kommer gå av stapeln den 9 december i Aula Medica vid Karolinska Institutet i Stockholm.  Det kommer vara en dag fylld med presentationer och mingel av och med de framstående unga forskarna som uppvisar sina forskningsprojekt. I år är det SIYSS 40-årsjubileum, vilket kommer att uppmärksammas under seminariedagen.

För att inspirera ytterligare kommer en spännande gästföreläsning med Cecilia Hertz, VD för rymddesignföretaget Umbilical Design, hållas under dagen. Umbilical Design utvecklar produkter för användning i rymden, men de tar även rymdtekniken ner till jorden genom innovativa lösningar i den svenska industrin. Exempel på rymdprojekt de har medverkat i är konstruktionen av en tänkt framtida bas på Mars, samt utformandet av en räddningsfarkost till den internationella rymdstationen ISS.

Nytt för i år är att vi kommer att kunna erbjuda en guidad tur där vi, tillsammans med er, besöker forskarnas montrar och pratar med dem om deras arbeten, hur de började intressera sig för forskning, vad de tycker är roligt inom vetenskap med mera.

Har du frågor är du alltid välkomna att kontakta oss på siyss.seminarium@ungaforskare.org.

siyss-bild

 

Tack till

Stiftelsen Oscar och Maria Ekmans Donationsfond
Kungliga Patriotiska Sällskapet
Stiftelsen Lars Hiertas Minne
Åke Wibergs Stiftelse
Prins Carl Gustafs Stiftelse

Sponsorer

Sobi logo with tagline RGB freezone

 

With the power of Podio, for web-based crm lead management our team can effectively work together from anywhere, to escape email overload, alleviate document chaos and much more. Get structured with Podio’s easily modified workspaces and apps, so you and your team can work the way you want to.