Riksstämman

Kom på Riksstämman 2016!

 

Riksstämman äger rum 18-20 november 2016 på Katedralskolan i Linköping. Alla medlemmar är välkomna, och vi bjuder på resan! Här kan du läsa och ladda ner kallelsen.

Riksstämman är Unga Forskares årsmöte. Där tar medlemmarna alla viktiga beslut om förbundets framtid – som vad vi ska ha för verksamhet, vad pengarna ska gå till, och vilka som ska sitta i styrelsen, bland mycket annat. Propositioner är förslag till beslut från förbundsstyrelsen. Motioner är förslag från medlemmar, föreningar och distrikt. Förslag på ändringar, tillägg eller motförslag till propositioner och motioner kallas ändrings-, tilläggs- och motyrkanden. Här kan du exempel på hur man kan utforma en motion, ett ändringsyrkande och ett motyrkande.

På Riksstämman har du och din förening er chans att påverka förbundets framtid. Här kan du läsa mer om hur rösträtten fungerar på Riksstämman. Alla medlemmar, förtroendevalda och distriktsstyrelser är varmt välkomna att närvara, yttra sig och lägga yrkanden!

Inspiration och aktiviteter

Riksstämman är mer än bara möte! På lördagkvällen har vi Open stage där du och dina kompisar är varmt välkomna att framträda med vad ni tycker är kul! Vi kommer även bjuda på en inspriationsföreläsning om framtidens flyg samt en paneldiskussion om forskningsetik. Vi har även ett Påverkanstorg där deltagarna kan mingla, diskutera förslag och skriva egna yrkanden.

 

Bli funktionär på Riksstämman!

Vi söker fyra funktionärer till Riksstämman: två teknikansvariga som ansvarar för att all teknik fungerar som den ska, t ex ljus och ljud under mötet, utskriftsystem mm. En ansvarig för mat&fika och kontakten med köket. En huvudansvarig som bl a ansvarar för informationsspridning till deltagarna på plats. Låter det kul? Hör av dig till Tove på tove.ladberg@ungaforskare.org! Är du ombud bör du inte samtidigt ha ett funktionärsuppdrag.

 

Viktiga datum

23 sep: Kallelsen skickas ut

7 okt: Motionsstopp

21 okt: Möteshandlingarna skickas ut till alla anmälda deltagare, föreningar och distrikt

6 nov: Sista anmälningsdag

 

Anmälan och praktisk info

Nu kan du anmäla dig till Riksstämman via anmälningsformuläret. Anmäl dig senast 6 november.

Vi anländer ca kl 17.00 fredag 18 november och beräknar vara klara kring kl 16.00 söndag 20 november. Vi bokar och står för alla resor, kost och logi under Riksstämman för alla som föranmält sig. Vi sover i klassrum. Om du önskar sova på annan plats anmäler du det i formuläret; du bokar och betalar då själv ditt boende. Observera att du som inte är föranmäld inte får sova eller äta på skolan.