Lediga jobb

Jobba hos oss på Unga Forskare

Här kan du läsa mer om vilka tjänster som är lediga för tillfället. Om du vill engagera dig ideellt i vår verksamhet kika du här istället!

 

Ekonomiadministratör

Vi vill att nyfikenheten och intresset för naturvetenskap, teknik och matematik ska ha en självklar plats i ungas liv. Unga Forskare erbjuder en mängd plattformar som utvecklar, inspirerar och förenar unga i Sverige. Vi är ett rikstäckande ungdomsförbund med 3500 medlemmar inom ett 50-tal föreningar i Sverige och engagerar årligen 7000 unga inom organisationen. Vi är i en positiv utvecklingsfas inom förbundet och vi söker dig som vill vara med på den resan och skapa förutsättningar för att fler unga i Sverige ska kunna fördjupa sitt intresse för naturvetenskap, teknik och matematik.

 

Om tjänsten

Som ekonomiadministratör är du en del i vårt team om fem personer på kansliet i Stockholm som arbetar för att förverkliga och utveckla Unga Forskares mål och visioner, nationella projekt samt stötta våra medlemsföreningar och ideellt engagerade medlemmar. Då arbetsplatsen är relativt liten ger det möjligheter för våra anställda att växa i sina roller och ta eget ansvar. Vi hjälps åt för att nå framgång och resultat.

I tjänsten kommer du självständigt arbeta brett med allt inom ekonomiområdet, så som från den löpande bokföringen till att jobba med lönehanteringen för de övriga anställda. Det kan vara bokföring, fakturering, löner, projektredovisning, budget och uppföljningar. Du kommer även ha kontakt med våra medlemmar och föreningar och stötta dem i sina roller inom organisationen med anknytning till din tjänst. Rollen innefattar även löpande föreningsadministration. Någon gång per år ingår helgarbete då våra nationella demokratiska sammankomster är förlagda till helger.

 

Kvalifikationer

  • Har erfarenhet av att självständigt arbeta med löpande ekonomiredovisning- och administration.
  • Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift, samt goda kunskaper i engelska.
  • Relevant utbildning för tjänsten.
  • Goda kunskaper i Visma och Excel.

 

Dessutom är det meriterande om du…

 

  • Har erfarenhet av att arbeta med bokslut
  • Har erfarenhet av att arbeta i medlemsstyrd intresseorganisation och/eller ideella sektorn.

 

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och tillämpar ett inkluderande synsätt som eftersträvar mångfald.

 

Givetvis tror vi att du, liksom vi, gillar matematik och siffror! Då vi är ett ungdomsförbund som arbetar med samhällspåverkan, vi tror att även du har ett intresse för sådana frågor. Vidare tror vi att du har något års erfarenhet av att jobba mad löpande redovisning och är van att arbeta strukturerat och kunna växla mellan olika administrativa uppgifter på ett effektivt sätt. Vi tror även att du är lösningsorienterad när problem kommer till dig och har en positiv inställning under arbetets gång. Vi tror även att du gillar en arbetsplats där det är många processer igång samtidigt och där det finns möjligheter att ta stort eget ansvar, utvecklas och lära sig nya saker. Att vara flexibel och beredd att hoppa in där det behövs är en självklarhet för dig.

 

Villkor

Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Sysselsättningsgrad 75 procent. Arbetet är förlagt till Unga Forskares kansli i Stockholm. Arbetsplatsen har kollektivavtal.

 

Ansökan

Skicka din ansökan i form av CV och personligt brev (personligt brev max 1 A4 och utan bild) till anna.hedlund@ungaforskare.org snarast. Ange referens EK17 i mailets subjekt samt i CV och personligt brev. Rekrytering sker löpande.

För frågor kontakta Anna Hedlund, generalsekreterare, anna.hedlund@ungaforskare.org, 076-10 91 123