Världens chans för unga talanger inom naturvetenskap och teknik

 

På Utställningen Unga Forskare har du möjlighet att visa upp ditt projekt och tävla om priser och stipendieresor ut i världen till ett totalt värde av över en halv miljon kronor och samtidigt få en upplevelse för livet! Gymnasieungdomar från hela Sverige ställer ut med naturvetenskapliga eller tekniska projekt som de gjort i skolan (exempelvis gymnasiearbete), via en sommarforskarskola, på fritiden eller på något annat sätt.

prisutdelningweb

I mars anordnas utställningar runtom i landet och de bästa projekten går vidare till den nationella finalen på Tekniska museet i Stockholm som anordnas i slutet av mars. Finalen pågår under fem intensiva dagar, där de utställarna får träffa juryn, gå på spännande studiebesök, lyssna på föreläsningar och delta i den traditionsenliga sittningen. Det hela avslutas med en prisceremoni på Tekniska museet då vinnarna presenteras. Alla som vill är dessutom hjärtligt välkomna att besöka Utställningen för att ta del av Sveriges häftigaste gymnasiearbeten.

Följ oss på Facebook så missar du inga viktiga nyheter och dessutom finns vi nu även på Instagram! Välkommen också att kontakta oss om du undrar något.

 

Vi har förenat och belyst unga talanger i mer än 50 år

Stiftelsen Unga Forskare (StUF) bildades 1963 av en rad organisationer med Tekniska museet i Stockholm och tidsskriften Industria i spetsen. Stiftelsen heter nu Förbundet Unga Forskare och har som syfte att utveckla ungas intresse för naturvetenskap och teknik. För ändamålet skapades Utställningen Unga Forskare, som sedan starten arrangerats varje år på Tekniska museet. Det praktiska arbetet sköts av en ideell arrangörsgrupp som arbetar året runt för att organisera utställningen. Utställningen Unga Forskare 2017 kommer att vara den 55:e i ordningen!